По границата с Гърция действат мерки срещу разпространение на  заразата

...
По границата с Гърция действат мерки срещу разпространение на  заразата
Коментари Харесай

И на границата с Гърция мерки срещу чумата

По границата с Гърция работят ограничения против разпространяване на  болестта от африканска чума по свинете.

На граничния пункт „ Капитан Петко челник “ се дезинфекцират преминаващите коли и се не разрешава вносът на храни, съдържащи свинско.

„ Африканската чума е вирусно заболяване, което е доста рисково за дивите и питомните прасета, които са на територията на Република България “, изясни лекар Атанас Атанасов от Българската организация по сигурност на храните. „ Хората не боледуват, само че могат да бъдат индиректно приносители на болестта със своите хранителни артикули. При подаване на сигнал от „ Гранична полиция “ изземваме установените хранителни артикули, съхраняваме ги във фризер, след което същите се унищожават в екарисаж. Взети са съответни ограничения по всички пунктове, по границите на Република България “, добави той.

На пасажерите се раздават листовки с информация за африканската чума. Те изчакват търпеливо щателните инспекции в колите и персоналния багаж. Засега няма регистрирани нарушавания на българо-гръцката граница.

Започна обеззаразяването на пътищата и в Пловдивска област Ще бъдат дезинфекцирани и по-големите паркинги в Пловдив.

На входно-изходни артерии ще бъдат сложени и полицейски патрули. Ловните дружинки в региона също са подготвени за взимане на проби от дивите животни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР